Gymregels

Als eerste gym

Als uw kind als eerste gym heeft zorg dan dat ze op tijd in de sporthal zijn. De deur gaat om 08.20 uur open en de les begint om 08.30. Tip: laat de kinderen de sportkleding thuis al aantrekken, dat scheelt een keer omkleden!

Sieraden
Kinderen mogen geen sieraden of horloges om tijdens de gymles. Kleine oorbelletjes mogen wel inblijven. Zou u de sieraden en horloges thuis willen laten op de dag dat ze gym hebben? Vaak wordt het vergeten de sierraden weer mee te nemen na de gymles en dat is zonde!

Lange haren
De kinderen met lang haar graag stimuleren om het in een staart te doen tijdens de gymles. Het losse, lange haar is buitengewoon onhandig en soms zelfs gevaarlijk tijdens een tikspel, een balspel, trampoline springen, een handstand, een koprol enz.

Gymkleren
Kinderen moeten in de gymles goede gymkleren aan hebben. Dat wil zeggen een gymshirt, korte of lange gymbroek en sokken en schoenen. Als de kleding lekker zit kunnen de kinderen zich vrijer bewegen tijdens de les. Schoenen verkleinen trouwens ook het risico op blessures aan enkels en knieën en het rent veel fijner!

Blessure of ziek?

Geef uw kind dan een briefje mee waarop staat aan wat voor een activiteiten ze niet mee kunnen/mogen doen. Vaak is het mogelijk om iets te verzinnen waardoor ze toch actief deel kunnen nemen aan de les. Denk bijvoorbeeld aan het coachen van een team of het fungeren als scheidsrechter.