Talentbegeleiding

Wekelijks is juffrouw Shanne aan het werk met de begeleiding van de 'opvallers' op onze school. Samen met de kinderen, hun ouders en de groepsleerkrachten willen wij dat zij zich gelukkig (blijven) voelen en hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Elk kind heeft recht op een vorm van onderwijs die bij hem of haar past, zo ook de hoogbegaafde leerling.
Bij ons op school is de expertise in huis om hoogbegaafde kinderen plezierig naar school te laten gaan en het maximale uit hun zelf te laten halen.

De Talentbegeleider begeleidt de begaafde leerlingen door middel van coaching op de executieve functies. Dit zijn vaardigheden die een leerling nodig heeft om goed tot leren te komen. Hij stelt samen met de begaafde leerling leerdoelen op en laat de begaafde leerling meedenken over welke manier van leren goed werkt voor hem/haar. Daarnaast zorgt de Talentbegeleider voor uitdagende thema’s waar de leerlingen leren om samen te werken en geeft hij korte lessen aan leerlingen op het gebied van sociale en emotionele ontwikkeling. Dit alles gaat altijd in samenwerking met de groepsleerkracht.

De Talentbegeleider zorgt ervoor dat het schoolteam regelmatig getraind wordt op het gebied van hoogbegaafdheid. Iedereen op onze school vindt dit enorm belangrijk, want elke leerling heeft begeleiding nodig, ook een begaafde leerling.

Regelmatig wordt er een Talentbegeleidingjournaal opgesteld, waarin u kunt lezen welke activiteiten er  zoal plaatsvinden. Wij verwijzen u naar de link op de Homepage van de website.