Wat is Kindercoaching?

Iedere ouder en/of verzorger ziet zijn kind het liefst gelukkig. In de meeste gevallen is het dat gelukkig ook.
Maar soms hebben kinderen te maken met een (leer)probleem, situatie of een gebeurtenis en weet men niet hoe hiermee om te gaan. Soms ook is het helemaal niet duidelijk waarom het kind niet lekker in zijn vel zit.

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers met een hulpvraag. Als Kindercoach kijk ik mee met de ouders en het kind en ik kijk vanuit de actuele situatie welke stappen gezet zouden kunnen worden. Daarbij werk ik oplossings- en toekomstgericht.
Een kindercoach stelt geen diagnoses.

-> Op zoek naar meer informatie? klik dan hier.

Heeft u het idee dat uw zoon/dochter misschien wel in aanmerking kan komen voor kindercoaching, dan kunt u dit via de groepsleerkracht aanvragen. Het is ook mogelijk dat de leerkracht voorstelt om kindercoaching voor uw zoon/ dochter in te zetten.

Het coachen van kinderen vindt altijd tijdens schooltijd plaats en is een speciale vorm van begeleiding die de da Vinci aanbiedt.

Op de 1e verdieping van ons gebouw is
  een speciale ruimte ingericht waar onze
  kindercoach op maandag, dinsdag en
  woensdag aanwezig is.