Peuterochtend met Kern Kinderopvang

Wij hebben peuterochtenden in samenwerking met Kern Kinderopvang Het Koekoeksnest op de volgende data;

11 april 2018
18 mei 2018
24 mei 2018

Speeltaalhuis Het Koekoeksnest

Het speeltaalhuis is een peuterspeelzaal met voor- en vroegschoolse educatie. Bij ons krijgen  peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar de gelegenheid om, buiten het gezin, in een veilige en vertrouwde omgeving met andere kinderen te spelen. Elke groep wordt begeleid door twee deskundige pedagogisch medewerkers.

Spelen · ontdekken · groeien
Een kind is van nature actief, nieuwsgierig én wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. Wij dagen uw kind uit om zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Wij gebruiken daarbij levensechte materialen. Er wordt met thema’s en activiteiten gewerkt die peuters aanspreken. Elke ochtend of middag staat in het teken van knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk spelen de kinderen ook buiten. Op de peuterspeelzaal kan uw kind zich goed ontwikkelen. Uw kind wordt zelfstandig en wordt voorbereid om de grote stap te maken… Op naar de basisschool.

VVE-methode
Wij werken op onze groepen met de VVE-methode Piramide. Een VVE-methode is een combinatie van spelen, werken en leren aan de hand van thema’s. Het doel is de ontwikkeling van kinderen zodanig te stimuleren dat ze met succes de basisschool kunnen doorlopen. In een combinatie van spelen en leren worden jonge kinderen gestimuleerd in hun taal- en denkontwikkeling. Maar ook in de ontwikkeling van hun creativiteit en persoonlijkheid. De methode is zo opgezet dat ieder kind op zijn of haar eigen niveau en tempo kan leren. Er wordt gewerkt met thema’s en een vast dagprogramma. Er is ook ruimte om vrij te spelen en er zijn kringactiviteiten. Wanneer nodig, krijgt een kind extra ondersteuning.

Speeltaalhuis Het Koekoeksnest is onderdeel van Kern Kinderopvang Zoetermeer